Tuesday, November 7, 2017

LAZADA Online Revolution Blogger Contest 2017


Harini mokcik dikejutkan oleh my forever hadek, Karen Monica.. My hadek kata LAZADA ada buat CONTEST UNTUK BLOGGER.. My hadek kesayangan ni memang baik hati.. Sentiasa bagi maklumat dan tunjuk ajar tentang berblog.. Kami kenal pun dari blogwalking, 6 tahun dahulu, hingga kini dan selamanya hadek beradik.. Lebiu hadek..

Maka.. mulai saat ini, mokcik yang acah2 blogger ni, mula lah menulis.. Amboi.. hebat sangat ke mokcik ni nak menulis..? Hihihi.. Takpelah.. kita redah jelah ye.. ada rezeki, alhamduillah, selebihnya jadikan pengalaman.. kann.. [senyum sikit]

Katanyer Contest ni berlangsung dari 1 November hingga 14 Disember 2017. Korang rasa2, mokcik banyak masa lagi tak.. huhu.. Jomm kejarr diaa..

Soalan pertama Lazada Malaysia tanya, produk pertama yang mokcik beli secara online.. hmm.. kelakar juga la.. jangan baca kuat2 tau.. kih3.. Mokcik beli Adult Teeth Trainer Alignment Orthodontic Braces.. Kenapa benda tu yang pertama mokcik beli..? Sebab benda tu yang paling ringan, kecil dan murah (yelah, baru firstime cuba membeli online kat Lazada Malaysia), saje nak test, sampai ke barang tu nanti.. dan mokcik perlukan sangat benda tu (gigi mokcik sedikit mancung).. hihi.. bukan hidung mokcik saje yang mancung okey, gigi pun nak mancung jugak.. bila ambik gambar mesti tutup mulut.. huhu..cian kan mokcik..



Bila Lazada kata, nanti Ninja Van yang hantar parcel, mokcik pun, perghhh.. membayangkan ninja ala2 dalam tv tu, yang tutup muka berbaju hitam lengkap dengan senjata dia.. Amboi2 jauh betul fantasi mokcik ye.. hehe.. Syukurlah, rupanya berbelanja di Lazada ni tidak menghampakan, cepat pula tu, ooo.. sebab itu la dipanggil ninja ye.. penghantaran yang pantas dan cekap..
ohh.. dan.. abam ninja tu, bukan la pakai suit lengkap ninja ok.. janganla risau.. kalau betul2 dia pakai suit ninja, mokcik pun seram.. huhu..

Bermula dari situ, semakin kerap mokcik buka Aplikasi Lazada di telifon pintar mokcik tu.. Macam2 pula yang mokcik berkenan, bukan mokcik saje yang sopink kat Lazada, Pokcik pun sama.. geram aje dia tengok parcel mokcik sampai ketangan.. kikiki.. Sejak dari itu, kami bagai bersaing, dalam setahun, lebih dari 8 barangan kami beli online di Lazada..! Hahaha.. boleh jadi ketagih sopink kat Lazada ni.. siyes.. seronok..! mana taknya, semuanya ada disana.. dari makanan ke barangan sukan outdoor.. favorite mokcik tu.. kunun2 aktif la mokcik tu kann.. hehe..

Ditanya pula, jenis produk yang macam mana yang Mokcik suka beli secara online? Hmm.. mokcik suka barang kemas, barangan dapur, aksesori telefon pintar, aksesori komputer.. kalau ikutkan, banyak lagi benda yang menarik ada di Lazada Malaysia ni.. cuba la install Aplikasi Lazada di telifon pintar korang, mesti korang pun akan terjerbak macam mokcik.. kih3

Kenapa mokcik suka membeli secara online? Terutamanya dari Lazada Malaysia.. Mokcik percaya, bukan kami saja yang selesa berbelanja  didalam talian, ramai lagi diluar sana macam kami, sambil bersantai, tekan2 di telifon pintar, tau2 dah sampai barang yang diorder.. Best kann, macam reward pada diri sendiri, macam dapat hadiah dari orang dan terasa istimewa, haha.. yang paling best, barangan gerenti sampai.. Pastikan hanya di Lazada Malaysia. [kenyit mata sikit]

Jangan tak percaya, adik beradik mokcik semua berbelanja di Lazada.. Abang mokcik di Bangi sopink Trademill.. pun Lazada boleh hantar ye.. bayangkan, macam mana besar dan berat tu.. Haa.. masih ragu2 lagi ke nak berbelanja di Lazada..? [angkat kening sikit]

Untuk LAZADA Online Revolution Sale 11.11.2017 – 12.12.2017 nanti, mocik dah lama intai Pressure Cooker, disebabkan mokcik ni surirumah, biasa la suri didapur ni kann, suka perkakasan dapur.. sebelum ini pun, mokcik dah beli New Square Folding Frying Pan.. masih digunakan hingga sekarang, mudah dicuci dan mokcik puashati membelinya. 


Kenapa mokcik pilih Butterfly Pressure Cooker BPC-26A 8.5L ni..? Kenapa tak beli Noxxa ajer..? Laa.. bukan taknak beli Noxxa, mokcik ni ganas sikit.. perlukan perkakasan yang tahan lasak, hehe.. boleh je beli periuk tekanan lain, tapi yang ni mengingatkan mokcik pada mama kami, berpuluh tahunnya mama gunapakai periuk tekanan seperti ini.. dari kami kecil, hingga mama dah bercucu, masih ada lagi periuk seperti ini di kampung kami, dan masih berjasa hingga kini.. Ada Sentimental Value juga.. Periuk biasa2 macam ni lah yang masakkan sup tulang kegemaran arwah ayah.. Ayah cukup suka makan daging yang betul2 empuk.. Hmm.. tersedih tanpa sengaja pula mokcik dalam entri kali ni.. [muka sedih]

Oklah, mokcik nak ingatkan lagi sekali, jangan lupa temujanji kita di LAZADA Online Revolution Sale 11.11.2017 – 14.12.2017  ye..!..ehh.. masa tu mesti masing2 dah bonus kann..? jangan buat2 lupa pula tau.. [kenyit mata]


Saturday, January 4, 2014

PRODUK KESIHATAN CY2000


Harga : RM40/kotak (tak termasuk kos penghantaran)

(kandungan : manggis + yis beras merah@red yeast rice + oligo)

Kebaikan kopi manggis:


Antioksidan

Menurunkan Kolesterol darah


Aktifkan Metabolisme

Mencegah penyakit jantung

Memperbaiki sirkulasi darah

Mencegah kanser


Memperkuat sistem kekebalan

Peningkatan tahap tenaga

Mencegah sembelit

Antiperadangan




Harga : RM88/kotak (tak masuk kos penghantaran)
 
-Mixed Fruit Drink with Oligo and Maca-

Khasiat Maca:

Meningkatkan tenaga dan daya ketahanan

Meningkatkan stamina

Meningkatkan tenaga batin


Menggalakan kesuburan

Mengurangkan kesan hormon ketika menopause &
andropause

Memulihkan ketidakstabilan hormon

Luka mudah sembuh


Mencerdaskan minda, meningkatkan daya ingatan

Kulit kelihatan lebih muda

Baik untuk tulang dan gigi

Membantu membina otot

 


RM88/kotak (tidak termasuk kos penghantaran)

 Bagaimana ia membantu meningkatkan kesihatan :-

Kulit

Meningkatkan kesihatan kulit dan warna kulit. Mengurangkan kedutan

Otot & Sendi

Mengaktifkan dan meningkatkan aktiviti otot dan sendi sambil menentang kesan sampingan pergerakan harian

Tulang & Gigi

Meningkatkan pertumbuhan dan menguatkan tulang dan gigi
 

Melambatkan penuaan
Membantu fungsi pemulikan organ dalaman dan sel


Imunisasi
Meningkatkan daya tahan melawan penyakit 


Mencantikan rambut & kuku
Meningkatkan pertumbuhan rambut dan kuku


Saluran darah & jantung
Memulih dan memperkuatkan saluran darah dan jantung 


Pembesaran payudara
Membantu membentuk tubuh badan yang lebih menarik

Langsing & ramping
Membantu pembakaran lemak berlebihan 



Harga : RM42.50/kotak (tak termasuk kos penghantaran)

Mengandungi :

* Wheatgrass

* Chorella

- Nyah-toksik dan bersihkan badan dan sel-sel


- Mengekalkan kemudaan sel

- Mengkhasiatkan sel

* Spirulina

- 58X lebih zat besi berbanding bayam


- 25X lebih beta karoten berbanding lobak merah

- 6X lebih vitamin B12 berbanding hati lembu yang mentah

- 3X lebih vitamin E berbanding germa gandum(wheatgerm)

- 60% protein : sumber protein paling kaya 

  



Harga : RM88/kotak (tak masuk kos penghantaran)

Pembersihan sistem dalaman

Penambahan Bakteria L.Bifidus dalam usus

Membekal nutrient yang diperlukan oleh bakteria yang berguna

Menyahtoksik sistem badan

Mengimbangkan hormon


Menghalang pertambahan lemak

Membakar lemak berlebihan

Merangsangkan metabolisma

Menguatkan sistem endokrin

Menguatkan sistem imun badan


Harga : RM88/kotak (tak masuk kos penghantaran)

Globulin G (lg-G) faktor keimunan dari Kolostrum dapat membantu :

Osteoporosis


Artritis


Golongan Kekurangan Kalsium

Memperkuatkan Tumbuhan Tulang


Penyakit Otot


Membantu Tumbesaran


Meningkatkan Ingatan Otak


Mencerdaskan Otak


Mencantikkan Rupa Paras


Melewatkan Penuaan


Menyihatkan Kulit


Jerawat


Kencing Manis


Ketidak - Toleransi Laktos


Mengawal Gula Dalam Darah


Merawat Luka


Sinus


Anemia


Ibu Mengandung


Demam


Masalah Penyakit Hati


Ulser


Insomnia


Tekanan Darah Tinggi


Alergi


Asma


Melawan Virus, Bakteria


Penyakit Jantung


Meningkatkan Daya Tahan Badan
Gout

Membantu Metabolisma Lipid & Kolesterol

Pesakit Kardiovaskular

Penyakit Barah

melambatkan Fungsi-Fungsi Tubuh Badan Dari Merosot



Female Plus
RM88/kotak (tidak termasuk kos penghantaran)


Kebaikan Female Plus :

Mengimbangkan hormon wanita
 

Mengurangkan simptom menopause
 

Pembesaran payudara dan keteguhan
 

Meningkatkan sistem keimunan
 

Mencegah kanser payudara
 

Meningkatkan metabolisme
 

Kedatangan haid yang lebih sihat
 

Kulit lebih halus dan lembut
 

Penjagaan ovarium
 

Kelihatan lebih muda
 

Pengetatan dinding vagina
 

Meningkatkan sekresi vagina
 

Antioksidan & anti - penuaan
 

Punggung yang mengendur
 

Rambut yang lebih sihat
 

Menguatkan kuku


  

sebarang pertanyaan sila inboxkan ke fb
Mama Annezz

WhatsApp / SMS :
 www.wasap.my/+601111333197/

PRODUK KESIHATAN CY2000 - Maca Oligo


KINI MACA OLIGO BERWAJAH BARU..!
13 Sachets , 7g



Maca Oligo Kotak Lama



Maca Oligo 100 % semulajadi,
berkesan dan puashati
Mampu mencegah, merawat dan memulihkan
pelbagai jenis penyakit..
Produk No 1 Terbaik Di Dunia



Maca Oligo berfungsi
membersihkan dan melancarkan darah..
Ia bagus untuk kesihatan luaran dan dalaman
bahkan dapat mengawal gula dalam darah
serta kolestrol yang berlebihan


MACA FOR HOMONAL BALANCING

Maca helps balance homones 
and reverse HYPOTHYROIDISM. 
It is an endocrine adaptogen 
(doesn't contain any hormones) 
consisting of nutrients 
that support normal HORMONE production,
 Maca is high in iron, calcium, potassium, protein, magnesium, phosphorus, zinc, sterols, and lipids. 
It stimulates and nourishes the hypothalamus 
and pituitary (MASTER GLANDS of the body)
 which regulate other glands in the body 
(adrenal, thyroid, pancreas, ovarian 
and testicular glands). 
Maca is also beneficial 
for PMS, menopause, FERTILITY issues 
and is best known 
for improving libido and 
SEXUAL FUNCTION


Harga : RM88/kotak (tak masuk kos penghantaran)


-Mixed Fruit Drink with Oligo and Maca-



Khasiat Maca:

Meningkatkan tenaga dan daya ketahanan


Meningkatkan stamina


Meningkatkan tenaga batin


Menggalakan kesuburan


Mengurangkan kesan hormon ketika menopause &
andropause

Memulihkan ketidakstabilan hormon

Luka mudah sembuh

Mencerdaskan minda, meningkatkan daya ingatan

Kulit kelihatan lebih muda

Baik untuk tulang dan gigi

Membantu membina otot

sebarang pertanyaan sila inboxkan ke fb

MAMA Annezz 

WhatsApp / SMS : www.wasap.my/+601111333197/

PRODUK KESIHATAN CY2000 - Collegen Plus


Collegen Plus
RM88/kotak (tidak termasuk kos penghantaran)

Bagaimana ia membantu meningkatkan kesihatan :-

Kulit
Meningkatkan kesihatan kulit dan warna kulit. Mengurangkan kedutan

Otot & Sendi
Mengaktifkan dan meningkatkan aktiviti otot dan sendi sambil menentang kesan sampingan pergerakan harian

Tulang & Gigi
Meningkatkan pertumbuhan dan menguatkan tulang dan gigi


Melambatkan penuaan
Membantu fungsi pemulikan organ dalaman dan sel

Imunisasi
Meningkatkan daya tahan melawan penyakit
 

Mencantikan rambut & kuku
Meningkatkan pertumbuhan rambut dan kuku

Saluran darah & jantung
Memulih dan memperkuatkan saluran darah dan jantung
 

Pembesaran payudara
Membantu membentuk tubuh badan yang lebih menarik

Langsing & ramping
Membantu pembakaran lemak berlebihan



sebarang pertanyaan sila inboxkan ke fb
MAMA Annezz


WhatsApp / SMS : 011 11333197


 

PRODUK KESIHATAN CY2000 - Female Plus


RM88/kotak (tidak termasuk kos penghantaran)


Kebaikan Female Plus :
*Mengimbangkan hormon wanita
*Mengurangkan simptom menopause
*Pembesaran payudara dan keteguhan
*Meningkatkan sistem keimunan
*Mencegah kanser payudara
*Meningkatkan metabolisme
*Kedatangan haid yang lebih sihat
 
*Kulit lebih halus dan lembut
*Penjagaan ovarium
*Kelihatan lebih muda 
*Pengetatan dinding vagina
*Meningkatkan sekresi vagina
*Antioksidan & anti - penuaan
*Punggung yang mengendur
*Rambut yang lebih sihat
*Menguatkan kuku


sebarang pertanyaan sila inboxkan ke fb
Mama Annezz

WhatsApp / SMS : 011 11333197

PRODUK KESIHATAN CY2000 - Mangosteen Coffee

Mangosteen Coffee
Harga : RM40/kotak (tak termasuk kos penghantaran) 

(kandungan : manggis + yis beras merah@red yeast rice + oligo)
 

Kebaikan kopi manggis:

Antioksidan

Menurunkan Kolesterol darah

Aktifkan Metabolisme

Mencegah penyakit jantung

Memperbaiki sirkulasi darah

Mencegah kanser

Memperkuat sistem kekebalan

Peningkatan tahap tenaga

Mencegah sembelit

Antiperadangan



Pilihan kopi terbaik untuk pesakit DIABETES.. 
Kemanisannya dari ISOMALTO OLIGOSACCHARIDES dan STEVIA, 
bukan dari gula..

sebarang pertanyaan sila inboxkan ke fb
Mama Annezz


WhatsApp / SMS : www.wasap.my/+601111333197/

PRODUK KESIHATAN CY2000 - Colostrum Powder


Colostrum Powder

Harga : RM88/kotak (tak masuk kos penghantaran) 
 

Globulin G (lg-G) faktor keimunan dari Kolostrum dapat membantu :
 
Osteoporosis

Artritis


Golongan Kekurangan Kalsium


Memperkuatkan Tumbuhan Tulang


Penyakit Otot


Membantu Tumbesaran


Meningkatkan Ingatan Otak


Mencerdaskan Otak


Mencantikkan Rupa Paras


Melewatkan Penuaan


Menyihatkan Kulit


Jerawat


Kencing Manis


Ketidak - Toleransi Laktos


Mengawal Gula Dalam Darah


Merawat Luka


Sinus


Anemia


Ibu Mengandung


Demam


Masalah Penyakit Hati

Ulser

Insomnia

Tekanan Darah Tinggi

Alergi

Asma

Melawan Virus, Bakteria

Penyakit Jantung

Meningkatkan Daya Tahan Badan

Gout

Membantu Metabolisma Lipid & Kolesterol

Pesakit Kardiovaskular

Penyakit Barah

melambatkan Fungsi-Fungsi Tubuh Badan Dari Merosot


 sebarang pertanyaan sila inboxkan ke fb
MAMA Annezz


WhatsApp / SMS : 011 11333197

My photo
PAGE MAMA ANNEZZ : https://www.facebook.com/MamaAnnezz

 
Design by Wordpress Templates | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Comparisons